Wie is wie

BART VANISTENDAEL zette na zijn klassieke studies zijn eerste stappen in de muziek als begeleider van de inmiddels overleden Antwerpse volkszanger John Lundström.
Hij trad op in Jazz Bilzen en speelde  in de jaren zeventig even mee met de Wallace Collection.
Nu is hij vast lid van het Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Elim Chan en Philippe Herreweghe.
Hij werkte mee aan de opnames van filmmuziek voor Magister Maesius, Exit 7, De Kus, Dennis van Rita en Smoorverliefd.
Daarnaast begeleide hij tal van jazz- en popartiesten: Toots Thielemans, Philip Catherine, Jo Lemaire, Kadja Nin, Jef Neve, Bert Joris, David Murray en Omar Portuondo.
Hij maakte theaterprodukties met Warre Borgmans, Hilde  Van Mieghem en Greet De Keyser.
Tevens speelt hij muziek van de vooroorlogse Joodse zanger Mordegai Gebirtig met de MilisBrodders.
Jarenlang organiseerde Bart concerten in het Openlucht Theater Rivierenhof, Arenbergschouwburg en het Zilvermuseum te Antwerpen.


STEF HUYBRECHTS studeerde – na een klassieke opleiding – jazzgitaar bij Peter Hertmans, Hendrik Braekman en Pierre van Dormael.
Hij vond zijn weg in het all-round live circuit waarin hij Vlaamse en Nederlandse podia deelde met diverse artiesten als Nicole en Hugo, Johnny Logan, Sandra Kim, de Romeo’s, Helmut Lotti, Peter Koelewijn en Sandrine.
Later volgde reizende theaterproducties (Els de Schepper, Helmut goes classic, Musicals from the heart, West End Stars, Maxemille Corde) en musicals (Ben, Assepoester, Pinokkio, De kleine zeemeermin, Robin Hood). Hij speelde bij groepen als de VTM Soapband, Nightshift en de Ketnetband en toerde in Europa en Amerika met ondermeer Hooverphonic.
naast het musiceren verdiepte hij zich in de kunst van het arrangeren en schreef voor harmonie- en symfonisch orkest, big band en combo. Tevens is hij auteur van diverse lesboeken en songbooks. Zijn grote muzikale passies zijn gypsy jazz en big band.


DIRK VAN GORP Studeerde als contrabassist af aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en volgde les bij de vermaarde Deense Jazzbassist Niels Henning Örsted Pedersen.
Na jaren van free-lancewerk in alle mogelijke muziekstijlen trok hij naar Nederland als vaste begeleider van Jasperina de Jong en reisde daarna de wereld rond met de groep Flairck.
Daarna werkte hij een dertigtal jaren als contrabassolist in het symfonisch orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, een job die hij bleef combineren met werken ook in het niet-klassieke genre.
Hij begeleidde tal van bekendheden zoals Ramses Shaffy, Toots Thielemans, Boudewijn de Groot, Will Tura, José Van Dam, Björk, Adamo en Wannes Van de Velde.
Acht jaar maakte hij deel uit van het “Night of the Proms” orkest waarmee hij een ellenlange lijst van wereldvedettes begeleidde waaronder Joe Cocker en James Brown.
Hij won verschillende prijzen op nationale en internationale wedstrijden en speelde met zijn duo Kontrabone meer dan zeshonderd concerten.
Heden ten dage vult hij zijn pensioen met BigBandwerk, het kwartet Amarelo, Tars Lootens, en het gypsy-ensemble Quartier Swing.